Födelesedagsönskningar

Jag vet inte var de senaste veckorna tagit vägen, det har gått så fort! Det är hela tre veckor sedan jag började jobba igen efter semestern. Och om exakt en vecka fyller jag 26 år. Jag önskar mig sällan något när jag fyller år, kommer aldrig på något när jag får frågan, men i år finns det så mycket jag skulle vilja fylla hemmet med. Hemmet ja, för det är bara inredningsgrejer jag önskar mig, kanske inte så konstigt med tanke på att vi är ganska nyinflyttade.
Jag har verkligen snöat in på William Morris-mönster. Vi har ju redan en Morris-tapet i matrummet och nu skulle jag vilja fylla soffan i vardagsrummet med mönstrade kuddar. På Zazzle.se finns flera hundra kuddar med just Morris-mönster och kuddarna ovan är mina favoriter. Kuddarna säljs i olika mått, jag skulle vilja ha 45x45 eller 51x51 (mycket specifik önskan jag vet.. men så är det också min topp-1-önskan).
 
 Mönstrade kuddar var det. Har i många år velat ha kuddar i Svensk tenns fina tyger. Just nu är det dessa kuddar som är favoriterna.
 
Jag är så trött på våra slitna färgglada sängkläder och skulle hemskt gärna vilja ha nya påslakan och örngott i dova färger, gärna enfärgat, randigt eller rutigt.
 
Den gröna marmorbrickan från Åhléns är ju bara så <3
 
Otippat att jag vill ha den här kattplanchen eftersom jag är rädd för katter, men jag tycker verkligen att den är så fin och det skulle passa så bra i vårt vardagsrum. Säljs hos Mokkasin.com.
 
Vi har inte spikat upp så många tavlor än, men jag har storslagna planer för diverse tavelväggar och önskar mig därför ett gäng enkla ramar. Svart och vitt, i alla möjliga storlekar. Av erfarenhet vet jag att Åhléns har de bästa ramarna.
 
 
 Jag har ju en grej för lampor, har nämt det tidigare. Tycker verkligen om den här lampfoten från Hemtex. Annars är ju loppade lampor roligast.

 Krukväxter. Ju större, desto bättre. Kaktusar, Dr. Westerlund, Monstera och Rosenskärm är bara några på önskelistan. Skulle vilja ha en rumslind, elefantöra, palettblomma, riktigt stora golvväxter.. Vill helt enkel ha en djungel.
 
Fina förvaringsboxar i dova färger och mönster. Dessa är från Hemtex, men det säljs ju lite varstans.
Listor | | Kommentera |

Med en doft av viol

Jag har en ny parfym som doftar viol. Fick den i present av mina föräldrar efter att de kommit hem från sin Frankrikeresa. Jag tycker att det är svårt med parfymer eftersom de ofta har en alldeles för tung och stark doft, men den här violparfymen luktar så lätt och fräscht. Är rädd att jag får försöka lura iväg föräldrarna till Frankrike snart igen, flaskan är ganska liten så jag kommer nog ta slut på den ganska snabbt hehehe...
Ytligt | | Kommentera |

När vi (och alla andra) var i Söderköping

Igår tog vi bilen och körde 1 timme och 20 minuter österut. Vart hamnade vi? I Söderköping. Har velat åka dit hur länge som helst, så det var verkligen på tiden!
 
Och vilken mysig stad! Började dock besöket med att åka runt i cirka 20 minuter för att hitta en parkeringsplats, redan då borde vi förstått hur mycket folk som var i Söderköping just den dagen. När vi äntligen hittat en plats åt bilen, åt vi vår medhavda matsäck och tog sedan en promenad för att kolla in staden. Som sagt jättemysig med massa fina hus och många stenlagda gator.
 
Hela grejen med den här dagsutflykten var, förutom att kolla in Madickens stad (filmerna spelades in där i slutet av 70-talet!) ,att besöka det omtalade glassplacet Smultronstället. Hade verkligen peppat på att äta en enorm glasskreation och blev rejält besviken när jag såg den långa kön utanför stället. För det kändes inte rätt att ställa sig minst en timmes kö med vår 1-åring, det var alldeles för solig och han skulle bli säkerligen bli väldigt uttråkad. Jag skulle nog också bli rätt uttråkad, ni som känner mig väl vet ju hur extremt tråkigt jag tycker det är att vänta.
 
Som tur var hade Smultronstället en "kiosk", med en betydligt kortare kö, så vi kunde ändå köpa oss varsin glass. Vi valde två kulor var och åt glassen i skuggan under ett träd. Jag valde cappuccino och lakrits och Henke valde citron och pecannöt om jag inte minns fel. Åke fick ingen egen glass, han är för liten för det, men han fick smaka av våra och jag tror att citronglassen var favoriten. Glassen var jättegod, men verkligen inget utöver det vanliga, tror minsann jag kan välja bland exakt samma sorter på glasscafét i Mollösund.
 
Vi strosade runt lite till i staden och jag hittade mitt drömstaket med den perfekta höjden och proportionerna. Vill ha den här modellen, fast i en grön färg, längst en av våra tomtgränser. Sedan körde vi ytterligare en bit österut och kom fram till havet, jag brukar ju mest hänga på västkusten om somrarna så jag tyckte det kunde vara kul att doppa fötterna i östersjön innan vi åkte hem till smålandet igen.
Vardagligt | | Kommentera |
Upp