Linsbiffar av sånt som ofta finns hemma

 
Vegetariska biffar går ju att variera i all oändlighet. Några exempel är kikärtor, bönor, potatis, morötter, qournfärs, soyafärs.... och linser! Och det är just linser som utgör grunden det här receptet. Det fina med dessa biffar är att de är gjorda på enkla ingredienser som en ofta har hemma. Så bra när en inte orka eller vill åka till affären.
 
Ingredienser
3 dl röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
2 msk potatismjöl
2 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1,5 tsk spiskummin
salt
svartpeppar
olja
 
Gör såhär
Koka linserna enligt ansvisning. Hacka löken och finhacka/pressa vitlöksklyftorna. Stek löken genomskinlig. Sila bort vätskan från linserna. Blanda linser, den stekta löken, ägg, potatismjöl, sambal oelek, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar i en bunke. Forma linssmeten till biffar eller bollar i valfri storlek. Stek i olja tills biffarna fått färg. Servera med klyftpotatis, sallad och en röra på turkisk yoghurt, salt och peppar (eller i hamburgebröd och klassiska burgartillbehör - så åt vi dem dagen efter).
 
 
Ätbart | |
Upp