Kaos inför nytt golv

 
Kaos här hemma. Vi har tömt matrummet på möbler och flyttat över dem till vardagsrummet. Det ska nämligen läggas nytt golv i matrummet imorgon. Vi rev bort en korkmatta när vi flyttade in i söderhuset och lät slipa och lacka undergolvet eftersom vi inte riktigt visste vad vi ville ha för golv i det där rummet. Det har funkat men nu har vi bestämt oss för en ektarkett i holländskt mönster, typ likadant som i vardagsrummet. Det är det minst trendkänsliga alternativet som passar vårt 50-talshus bäst. Återkommer med efterbilder när vi möblerat rummet igen!
 
 
Söderhuset | | Kommentera |

Sista vinterlördagen

 
Sista lördagen i februari och därmed sista lördagen den här vintern. För visst räknas mars som en vårmånad oavsett väder? Hur som helst har det varit en ganska tung vecka för mig, har varit så trött och humöret har inte alls varit på topp. Jag blir sån ibland och det finns ingen egentlig anledning till det, kan tänka mig att de flesta har såna dagar/veckor. Nu är det i alla fall helg och soligt ute och jag mår bättre. Henke har slutat tidigt två dagar i rad och i torsdags köpte vi hem lite nya växter och tulpaner. Jag har bara köpt enfärgade tulpaner hittills i år, men Henke tyckte vi skulle köpa ett knippe blandade färger och de är så fina. Passar fint i den den handblåsta vasen från Transjö hytta. Nu ser jag fram emot våren, Åkes 2-årsdag och påsken. Ska vara extra ledig i vår och när jag har jobbat nästa helg har jag fem lediga helger framför mig, känns så lyxigt. Det är ju viktigt att ha saker att se fram emot, särkilt när efter en vecka som denna.
 
Vardagligt | | En kommentar |

Det kommer alltid vara något speciellt med första egna hemmet

 
Jag är ganska sentimental när jag tänker tillbaka på mina tidigare hem. Hittills har jag bott på fem ställen. Lägenheten på Jägaregatan, barndomsvillan, paradislägenheten, vätternlägenheten och söderhuset. Barndomsvillan är givetvis väldigt speciell, jag bodde där i 19 år och mina föräldrar bor fortfarande kvar. Sedan har vi den där första lägenheten som hette paradiset i hyreskontraktet, ett fint namn på det första egna hemmet. Vi bodde där i fyra år och jag tänker ofta tillbaka på den gamla lägenheten som hade högt tak, stora fönster, låg diskbänk, josef frank-tapet i köket, kakelugn, kalla golv och liten varmvattenberedare.
 
 
Tillbakablick | | Kommentera |
Upp