Vi ritar

 
Ledig dag enligt mitt jobbschema och jag tillbringar dagen med att ta hand om en liten sjukling. Jag ska erkänna att det blir en del tv-tittande idag med, men det får faktiskt vara okej. Jag plockade fram färgpennorna som jag köpte på leksaksaffärens utförsäljning igår (jodå, stans enda leksaksaffär ska lägga ner, Åhléns ska också stänga igen och det ska även en skoaffär göra - jätteskoj när småstäders centrum dör) så vi ritade en liten stund. Det var väl mest jag som ritade, det blev bland annat en kossa, en apa, myror, fjärilar och en nyckelpiga. Inget jag vill visa upp, men Åke tyckte det var fint i alla fall.
 
 
 
Vardagligt | | En kommentar |

Långsamma dagar

Det blev en långsam start på veckan. Jag vabbar (för första gången någonsin) och vi går bara hemma och skrotar. Tittar på Pippi eller Mumin på tv, äter yoghurt, läser böcker, letar efter gosedjurskaninen Skutte som lyckas försvinna hela tiden och så sover vi eftermiddagslur. Jag trodde jag skulle få mer gjort hemma, men med en nästan-tvååring som vill vara nära hela tiden är det svårt. Inatt ska jag i alla fall jobba och sedan blir det nog inga fler vab-dagar för den här gången.
 
 
Vardagligt | | En kommentar |

Recept på quornfärsbiffar

 
Ännu ett recept. Äntligen har jag blivit sugen på att laga rolig mat igen, har faktiskt haft en dipp under de två senaste månaderna. Det är väl något av en klassiker att vilja laga och äta lite lättare och fräschare mat efter jul, typ allt annat än svensk husmanskost. Jag hittade receptet på quornfärsbiffarna på Ica.se och de blev riktigt goda. Det är första gången jag äter quornfärs och jag blev glatt överraskad, mycket godare än sojafärs som jag tidigare ätit.
 
Ingredienser
1 dl ströbröd
1 1/3 dl vatten
1/2 gul lök
1/2 dl jordnötter
1 vitlöksklyfta
300 g tinad quornfärs
1 ägg
1 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
olivolja

Gör såhär
Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det dra några minuter. Finhacka den gula löken och mixa jordnötterna i matberedare (går även att finhacka för den som vill ha grövre bitar). Tillsätt lök, pressad vitlök, jordnötter, quornfärs, ägg, japansk soja och sweet chilisås i ströbrödsblandningen. Blanda smeten för hand och  forma sedan 12-16 små biffar. Pensla med lite olja på båda sidor och stek på medelvärme, 4–5 minuter per sida. Vi åt biffarna med nudlar, sweet chilisås och en sallad med koriander och en asiatisk dressing. Salladen föll oss inte alls i smaken, vi insåg att varken Henke eller jag är så förtjusta i färsk koriander (torkad funkar) men Åke fick smaka och gillade det.
 
 
Ätbart | | En kommentar |
Upp