Eurovisionkvällen och lite om fredagkvällen

Vi förflyttar oss 17 dagar tillbaka i tiden, till 14 maj då det var eurovisionfinal. Jag och mina kompisar Jasmine, Jessica och Sara rullade in i Stockholm centralstation strax innan lunch. Låste in våra väskor och gick mot Åhléns city för att köpa glittersmink. Vidare till några andra kedjor och sedan gick vi mot Kungsträdgården för att kolla in Eurovision Village. Inte mycket liv och rörelse där inte, scenen var alldeles tom och det enda som fanns att kolla in var olika företagsmontrar.... Vi konstaterade att Malmö ordnat det så mycket bättre 2013. Hämtade ut våra väskor och tog tunnelbanan mot Odenplan och gick vidare till vårt hotell. Sara och jag lyckades få sviten, så otroligt lyxigt. Tyvärr hade vi jättebråttom och fick göra oss eurovisionsnygga i ultrafart. Vi hade nämnligen ett bokat bord på Mondo tapas kl. 17.30.
 
På Mondos mötte vi upp Jessicas gamla högskolekompis och numera kollega Emilia och en ny bekantskap Lina, Emilias kompis. Så trevliga tjejer! De hade också fått tag på biljetter till eurovision så vi möttes upp för att äta middag. Vi hade en väldigt trevlig servitris som hjälpte oss att ta gruppfoto med fem olika kameror!
 
Restaurangen var inte jätteflashig, men maten var riktigt god. Min favorit var rödbetor och halloumi med en stark majonäs. Rätten så inte så rolig ut men den var så jädrans god, ska försöka återskapa den hemma.
 
Vi skålade både med mojitos och vin.
 
Emilia, Jasmine, Lina, Sara och Jessica på tunnelbanan mot Globen. Vi hade köpt flaggor också, är det någon gång jag viftar med flaggor så är det på eurovision.
 
Framme vid Globen. Jag försökte mig på en selfie i blåsten. Kan meddela att bara en tredjedel av mitt glittersmink syns på bilden.
 
Träffade på två finska killar som hjälpte oss att ta ett gruppfoto. Här någonstan blev vi också intervjuade av en åländsk radiostation, haha.
 
Spexigt värre. Vi fyra satt tillsammans i arenan.
 
Vi hade inte lika bra platser som i Malmö 2013 men de var ändå förvånansvärt bra. Efter att ha laddat upp med lite dans till schlagerfeber och Ohlsen brothers, toalettbesök och påfyllning av vatten så började sändningen.
 

Belgien var första bidraget.
 
Lite kul att se Rysslands påkostade bidrag i profil.
 

"Hur gjorde han?" Här har ni svaret.
 
Ukraina hade ett fint framträdande och det var mäktigt att höra Jamala sjunga live. Kunde aldrig förställa mig att de skulle vinna.
 

Måns och Petra. Det är så kul att se allt som händer bakom kameran. Kan knappt fatta att de inte råkar få med något av kaoset i bild, den logistiken alltså.
 
Och så dök självaste Justin Timberlake upp! Så roligt att se hur starstruck alla i green room var.
 
Love love peace peace! Bästa mellanakten jag sett i Eurovision.
 
Och efter en riktigt spännande omröstning vann Ukriana och Jamala.
 
Förresten började min festhelg på fredagen i Jönköping. Jasmine, Sara och jag åkte hem till Jessica och sedan gick vi till the hush hush club för att se Maria Andersson. Jag har sett Sahara hotnights innan och verkligen gillat det, men det här var verkligen något helt annat. Vi hade inte lyssnat in oss på hennes nya skiva (hade haft fullt upp med att lära oss återts eurovisionlåtar) vilket såklart kan vara lite avgörande.. men alltså.. Maria var så icke-publikfriande, hon tittade aldrig på publiken utan höll blicken högt upp och nästan stirrande in i väggen, hon sa nästan inget mellan låtarna, presenterade inte sitt band och kom aldrig tillbaka och sjöng en extra låt som en är så bortskämd med att artister gör. Jag vet inte.. Hårt kritik, men det kändes inte som hon ville vara där. 1-0 till Esc helt enkelt. 
 
Så min helg började lite svagt i Jönköping och slutade helt magiskt i Stockholm.
 
 
Festligt | | Kommentera |

Smink - ny bas

 
Förra veckan köpte jag nytt smink. En bas fån Make up store som jag fick experthjälp att välja ut, blev till och med provsminkad. Det var länge sedan jag unnade mig bra smink, mer än tre år sedan om jag ska vara ärlig. Klart jag har fyllt på med nya foundations och mascaror, men annars har jag inte behövt lägga några större mängder pengar på smink. Nu tog allt slut samtidigt, är inte det typiskt (?) och med tanke på att jag har mycket kalasiga grejer inplanerade de närmaste månaderna tyckte jag att det var dags att investera i lite kvalitetssmink. Det blev en vattenbaserad foundation i en ganska ljus ton, den passade min egen hudton bäst. Ett kompakt puder som jag trivdes bäst i efter att ha provat några andra varianter. Sedan valde jag faktiskt ett skimrande solpuder som ett komplement till den ljusa basen, kommer använda den på näsa, kinder och haka under sommarhalvåret. Till sist köpte jag ett puder i en rosa nyans som jag tyckte var fin och som passade till solpudret.
 
Ni får ursäkta mitt inkorrekta "sminkspråk" för att vara mer exakt var det detta jag köpte:
Compact powder - beige
Bronzing powder - tan
Blush - sugar muffin
Liqiud foundation - milk
 
Jag har inte invigt sminket än, spar det till helgen då jag först ska till Jönköping och sedan Stockholm.
 
Ytligt | | Kommentera |

Fredagsfrulle

Frukost här på bloggen, det var länge sen nu. I skrivande stund slevar jag i mig naturell yoghurt och dinkelmüsli. Kanske tar jag mig en ostmacka också, Henke har köpt hem så gott bröd. Och så dricker jag kaffe, alltid kaffe på morgonen. Alla andra kaffekoppar kan kvitta men mitt morgonkaffe måste jag ha. Annars händer det inte mycket den här veckan. Jag har min intensivaste jobbvecka på schemat (fem av sju nätter) och ska jobba helgen. Utöver jobb har vi fixat lite med pallkragarna, igår fick jag egen tid för shopping och på lördag blir det tårtkalas för min bror som fyllt år. Jag tycker det är skönt att inte ha för mycket planerat när jag har många nätter att jobba. Nästa vecka händer det mer, utbildning på jobbet, klipptid, Maria Andersson spelar i Jönköping och så Eurovision i Stockholm. Ser verkligen fram emot det!! Babbligt inlägg det här, men jag har inte så mycket mer att bjuda på just nu... Ska försöka vila när frukosten är uppäten, Åke är ju trots allt några timmar på förskolan för att jag ska kunna vila inför natten.
 
Hoppas ni får en trevlig helg!
Vardagligt | | En kommentar |
Upp