Tofu, broccoli och morötter i en wok

 
Tänkte vi kunde ta en titt på gårdagens lunch nu när klockan närmar sig 12.00. Jag hittade receptet på kungmarkatta.se och följde det nästan till punkt och pricka. Det var faktiskt första gången vi åt tofu. Känns som att jag ofta skriver att vi provar olika vegetariska alternativ för första gången nu för tiden, men vi har faktiskt inte köpt den typen av produkter innan utan använt olika typer av grönsaker eller baljväxter när vi lagat vegetariskt. Nu är ju tofu en ganska "ren" produkt utan en massa konstiga tillsatser och dessutom är ju soja en baljväxt så det går väl inte att likställa med qourn eller oumph. Nåväl, gillade verkligen tofu så räkna med att se fler recept med tofu framöver. Nu till receptet!
 
Ingredienser
♦ Ett pkt nudlar (250 g)
♦ Ett pkt naturell tofu (270 g)
♦ 1 msk rapsolja 
 
Dressing:
♦ ½ dl Kung Markatta Sweet chilisås
♦ 2 msk japansk soja
♦ ½ tsk sesamolja
♦ 1 vitlöksklyfta, pressad
♦ 2-3 tsk mald ingefära
♦ 2 tsk honung
♦ Salt, svartpeppar
...
♦ 1 msk rapsolja
♦ 250 g broccoli (buketter och stam)
♦ 65 g spenat
♦ 2 morötter (strimlade)
 
Koka nudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet. Skölj av med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av. Torka av tofun och skär den i bitar. Hetta upp olja i stekpanna och stek tofun ganska hårt. Tillsätt ca 2 msk av dressingen (gör alltså dressingen innan du börjar steka tofun!) till tofun i pannan och stek ytterligare några minuter. Lägg sedan tofun på ett fat vid sidan av. Ta lite ny olja i stekpannan och stek på grönsakerna några minuter. Tillsätt nudlarna och låt dem steka med en stund. Rör i resten av dressingen och toppa med tofun. Servera direkt tillsammans med sesamfrön och limeklyftor.
 
 
Ätbart | |
Upp