Gnocchigratäng
Här kommer ett superbra tips till den som vill laga något extra gott och vegetariskt ikväll. Den här gnocchigratängen är lördagsfestlig som den är, men extra festlig är den tillsammans med en god sallad, oliver och ett glas rött. Receptet är hämtat från Coop. Jag är medveten om att väldigt många av mina veggirecept kommer från Coop, men jag tycker verkligen att veggisidor i slutet av deras månadstidning är så inspirerande. Sedan ändrar jag alltid lite i recepten, jag kan inte låta bli, vet dock inte om det blir till det bättre eller sämre. I receptet nedan finns både Coops och mina ingredienser med, men sedan har jag kastat om lite i beskrivningen. Vill ni följa orginalreceptet för ni helt enkelt klicka in på Coops hemsida.

Inredienser
500 g färska gnocchiRapsolja till stekning
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
10 champinjoner, skivade
3 dl kokta cannellinibönor (400 g)
1 dl grädde (jag tog 1,5 dl istället)
0.5 dl vitt vin (jag skippade vinet, hade inget hemma)
2 msk tomatpuré
1 msk konc grönsaksfond (jag tog en tärning grönsaksbuljong + 0,5 dl vatten)
200 g delade körsbärstomat
100 g mozzarella, tärnad
1 kruka basilika, plockade
salt och peppar
1 dl riven parmesanost
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form. Stek svampen i lite olja och lätt sedan i lök och vitlök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén först och stek med svampen och löken, tillsätt sedan sköljda och avrunna bönor, grädde, vin (jag hoppade vinet pga hade inget hemma) och fond (i mitt fall utbytt till en tärning grönsaksbuljong och ca 0,5 dl vatten). Koka ihop några minuter. Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, tar ca 15 min.
så gott