Första advent

 
Äntligen är det dags att räkna ner till julen. Jag har längtat hela hösten. Första ljuset i adventsgrisen brinner och hyacinter står lite här och var. Den röda duken loppisfyndade mormor åt mig förra veckan.
 
Alla fönster har fått en adventsstjärna eller ljusstake. Den stora stjärnan från Village är min favorit.
 
Kuddarna är nya, klickade hem dem från Linum för någon vecka sedan. Den röda kudde tror jag får bli en julkudde medan den gröna får vara framme året runt.
Vi firar första advent med att gå på 2-årskalas för Elsa och sedan titta på julskyltningen på stan. Glad advent på er!
 
 
Vardagligt | | Kommentera |

November har inte varit snäll

 
Hej på er! Jag vet inte riktigt hur jag ska börja efter min två veckor långa bloggpaus, men november har inte varit snäll. Jag drog ju på mig en jobbig långdragen förkyldning kryddat med feber så min ork och energi har varit obefintlig hela månaden. Har mest vilat, lyssnat på radio och poddar, tittat på tv och funderat över saker och ting. För november har verkligen inte varit snäll. Vad är det som händer i världen? I Libanon och Paris... Det har tagit emot att börja blogga på som vanligt efter den där helgen. Jag har lyssnat på P1 hela dagar när jag varit sjuk, följt allt som hänt. Och jag vägrar tillåta mig själv att vara rädd för terrorism. För när det gäller terrorism kan jag kan aldrig förutspå när, var, hur och av vem. Vi måste komma ihåg att terrorism är ett verktyg som kan utföras av många olika grupper med helt olika värderingar, det är inte synonymt med en viss religion eller religion överhuvudtaget. Jag är inte rädd för terrorism men jag måste erkänna att jag är rädd för vad terrorismen bidrar till. Rädd för ökat hat, oförståelse och fördomar. Rädd för ökad rasism, för ökade sympatier för sverigedemokraterna (och liknande partier i andra länder) och sabotage av asylboenden. Som så många andra vill jag påminna om att människorna som flyr från sydvästasien flyr från just terror och krig. 
 
Vi får se när jag känner för att börja blogga om inredning och recept igen, men eftersom jag ska försöka att leva på som vanligt så dröjer det nog inte länge. Jag kände bara att jag inte kan låta det som skett gå obemärkt förbi här på lilla bloggen ♥
 
 
Text | | Kommentera |

Dukat bord för vänner

 
 
I lördags kväll kom fyra kompisar hem till mig för att äta middag och dricka vin. Jag stod för matlagningen och bjöd på jordärtkocksoppa till förrätt, lax, hasselbackspotatis, balsamicosås och sallad till varmrätt och vaniljglass, grädde och hallonsås till efterrätt. Oturligt nog försvann mitt lukt- och smaksinne på eftermiddagen (på grund av förkyldningen - hej bihåleinflammation) så jag hade verkligen ingen aning om hur maten smakade. Henke fick hjälpa mig att smaka av och tjejerna lovade att maten smakade gott. Det var verkligen jobbigt att bjuda på mat och inte veta hur den smakar. Hur som helst hade vi en jättetrevligt kväll. Fotande inget, men hann knäppa några bilder på dukningen innan tjejerna kom. Dukade med beige linne/bomullsduk, de gamla tallrikarna jag fick i studentpresent, rosor i flaskor och ljus.
 
 
Söderhuset | | Kommentera |
Upp